Agila kontrakt och effektstyrning – Slides från frukostföreläsning för It-chefer

I morse höll vi (Mia och Mattias) ett lyckat föredrag för morgonpigga IT-chefer och andra som hade kommit till Crisp för att lära sig lite mer om hur man kan använda Agila kontrakt för att förbättra beställningar, relationer och leverera produkter och tjänster som skapar önskvärda effekter.

Föreläsningen var ett smakprov på vad vi kommer att gå igenom på kursen “Certifierad Agil Beställare” i mars 2015. Boka din plats nu för att lära dig mer.

Vi tror att många stora företag och framför allt myndigheter har mycket att vinna på att upphandla på effekt i stället för fast scope. Vi påvisade nyttan med att fokusera på effekt och gav 5 tips på hur man kan säkerställa att rätt produkt byggs och att man uppnår önskade effekter. Vi visade också på vad forskningen säger om sambandet mellan goda relationer och samarbete och bra leveranser, samt även hur man inom LOU med hjälp av Agila kontrakt även kan undvika att beställa en lösning, man kan istället tillsammans med leverantören ta reda på vad man behöver bygga och beställa på effekt. Samt självklart ett smakprov på vilka Agila kontrakt som finns i dag.

Frukostföreläsning för IT chefer  om Agila kontrakt
Vår förhoppning är att den här kursen ska ge beställare och leverantörer bättre relationer och större gemensam förståelse för processen. Vilken kan resultera i bättre produkter som skapar mer effekt för lägre kostnad. Har man gått kursen så ska man klara av att hålla en upphandling själv utan att ta hjälp av upphandlingskonsulter.

Missade du föreläsningen?
Vi planerar att hålla samma föreläsning igen i januari vid två tillfällen i samarbete med två olika webbyråer, för deras kunder. Hör av er om ni är intresserade att komma på någon av dom, eller om ni vill att vi kommer och föreläser för era kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.