Simple Workflow for Midjourney + ChatGPT

Jag är ingen fotograf eller van skapare av bilder men har alltid gillat bra foton när jag ser dem. Utan att riktigt förstå varför de ser bra ut eller ej.

När jag försöker generera bilder med DALL·E 3 eller Midjourney så blir det alltid bara så där och är väldigt frustrerande! Men nu har jag hittat ett arbetssätt som funkar även för en amatör som jag själv. Jag förderara för närvarande Midjourney v6 före DALL·E 3.

Verktyg som jag använder

Midjourney  – Ett verktyg för artificiell intelligens som specialiserar sig på att skapa bilder och visuellt innehåll. Det används för att generera nya bilder baserade på textbeskrivningar.

ChatGPT Pro – Betalversionen av ChatGPT (kostar inte så mycket, är värt varenda öre jämfört med gratisversionen).

Midjourney V6 Prompt Assistant – Ett tillägg till ChatGPT Pro för att hjälpa till med Midjourney.

Steg för steg

Jag har hittat ett program som underlättar enromt för bildgenerering i Midjourney – MJ V6 Prompt Assistant som hjälper mig att skriva bra instruktioner som jag seda kan använda i Midjourney.

Här skriver jag in vad jag vill åstadkomma, fungerar bra att skriva på svenska:

Hjälp mig med en prompt för att generera en bild av en personlig assistent som ser varm, vänlig, trevlig och glad ut. Assistenten ska vara i huvudsak en människa men med inslag av robotanlag. Huvud och överkropp, sittandes vid ett skrivbord i en trevlig miljö varm kontorsmiljö. Nutid.

Varpå jag får något svar likt detta

Nu byter jag verktyg och går till Midjourney’s Discord server och väljer en valfri kanal där. T.ex. # General-1, och längst ned klistrar jag in instruktionen (prompt) som den är:

Och får tillsvar:


Nu är det bara att vänta tills bilden är genererad…

Bilden blev inte riktigt som jag ville ha den, så jag fick gå tillbaka till ChatGPT:

Efter några varv valde jag ut denna

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.