Är Wicket nästa stora webbramverk för Java?

Genom åren har jag skrivit webb applikationer med Servlets, JSP och nu senast Tapestry, som jag länge sett som det bästa av dem alla, mest för att det är komponentbaserat och för att template filerna är plain vanilla HTML. Min senaste brottningsmatch med Tapestry var tyvärr inte helt angenäm. Ofta var det enkelt att använda, men ibland blev lösningarna oroväckande bakvända. Dokumentationen för Tapestry är inte heller helt tillfredsställande, och jag förstår fortfarande inte page rewinding!

Sedan Wicket kom för något drygt år sedan har jag varit mycket sugen på att prova det. För några veckor sedan såg jag ett Java jobb här i Stockholm där de sökte personer kunniga i Wicket!

Hur som helst så har Peter Thomas skrivit en lång utvärdering av Wicket gentemot Spring MVC, och från min synvinkel är den ganska rättvis. Jag har bara sett Spring MVC på avstånd, men inte blivit imponerad.

4 responses on “Är Wicket nästa stora webbramverk för Java?

  1. Hej, jag har använt Wicket i två medelstora projekt mot offentlig sektor och jag måste säga att när man väl kommit in i det så är man ruggigt produktiv!

  2. Vilken version av Tapestry testade du?
    Vi använder T5 för ett medelstort projekt och det har gått över förväntan. Produktivt, intuitivt och framför allt väldigt kul att jobba med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.