Vad kommer egentligen i Java 7?

Alex Miller har haft den intressantaste bloggen för de som intresserat sig för Java 7, och han har en speciell sida där han summerat all information han kommit över.

Java har känts lite övergivet på Sun, tycker jag. Det har inte funnits någon kapten på skeppet. Gosling gör lite som han vill, men driver inget på egen hand som har med Java att göra, verkar det som. Neil Gafter jobbar nu för Microsoft (burr), och Josh Bloch har bytt till Google. Kvar på Sun fanns Gilad Bracha, mannen med den bästa titeln – Computational Theologist – som hade sitt eget språk han snickrade på, Newspeak. Han blev också lockad över till Microsoft, och min gissning var att han blev ditlockad av att få en grupp som kunde driva hans språk framåt. Nå, Microsoft hoppade av, och jag vet inte vad han sysslar med nu.

Kvar på Sun finns Danny Coward. Vet inte om han har karisma och guts nog att driva fram Java 7 med den pondus som behövs. Ett språk behöver en järnhand för att drivas fram i rätt riktning, tror jag.

Hur som helst så har Alex Miller nu gjort en ny gissning av vad Java 7 kommer att innehålla. Inga closures, vilket många tycker är konstigt, med tanke på all den brouhaha som genererats under den rubriken de senaste åren. Jeez. Hur som helst är det rätt intressant läsning!

3 responses on “Vad kommer egentligen i Java 7?

  1. Snygga länkar! Är det en feature i Pebble? 🙂

    javascript:void(0);/*1229458181023*/

    Dessutom så får jag inte ha plustecken i min e-postadress. Fnys!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.