Det är inte bara din ScrumMaster som behöver förstå vad “agile” är!

Återigen har ni diskussionen om “working software over comprehensive documentation” verkligen betyder att man inte behöver dokumentera någonting alls. Eller diskussionen om det är ok att förlänga sprinten med några dagar för att hinna klart den sista fixen på den där storyn. Eller diskussionen om vad det egentligen innebär att vara “lean”. Känner du igen dig? Kan det vara så att alla har nytta av att ha samma grundförståelse av centrala begrepp i och runt “agile”? Läs vidare för ett enkelt sätt att skaffa den kunskapen!

Först och främst ber jag om ursäkt! Det här är enbart reklam för en kurs som jag håller, nämligen introduktion till agila metoder. Men jag har sett hos många kunder att förståelsen av agile är väldigt ojämn. Ofta får personer i ledande roller, t ex projektledare, blivande ScrumMasters eller produktägare, en tvådagars utbildning. Men vad får resten av teamdeltagarna?

En tendens jag har sett är att det finns en hel del myter och rena missförstånd om agile. Ganska likt det som hänt under 80- och 90-talet kring lean. En tro att bara för att man implementerar en teknik, eller använder ett visst verktyg, så innebär det att man är “agile”. Men det är ju förstås inte sant.

Så för att försöka motverka det har vi nu en 1-dagars introduktionskurs till agila metoder den 15:de november. Du behöver ingen egentlig förkunskap, mer än grundläggande förståelse för produktutveckling med mjukvara. Hoppas vi ses där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.