12 år med TDD

12år

Om det känns lockande att fördjupa sig inom olika varianter och vinklingar av TDD, säg till, så ordnar vi ett TDD-kvällsevent här på Crisp.

Kent Beck skrev boken ”Test-driven Development by Example” år 2002. Idag, tolv år senare görs TDD lite annorlunda. Boken ”Growing Object-oriented Software Guided by Tests” och ATDD/BDD/specification by example har förändrat spelplanen. Dessutom har Uncle Bob för några år sedan kokat ihop sin Transformation Priority Premise.

Numera kan TDD göras enligt London-skolan eller Chicago-skolan. Andra begrepp som dyker upp är outside in och inside out, samt middle out.

När jag gjorde efterforskningar till min boks TDD-kapitel kom jag fram till att det är rätt rörigt nu för tiden. Så jag fick idén att man kanske skulle samlas ett gäng och prata TDD-erfarenheter, begrepp och war stories. Kanske labba lite med Transformation Priority Premise eller någon kodkata.

Jag föreslår följande: Om tillräckligt många visar intresse genom att kommentera detta blogginlägg (eller maila mig), anordnar vi ett litet kvällsevent (2-3h) med temat TDD. Jag pratar lite om de begrepp och varianter jag stött på, men inte mer än vad folk orkar lyssna. Sedan utbyter vi erfarenheter och/eller labbar. Tilltugg kan ordnas. Algoritmen är följande:

<10 intresserade = Ej intressant. Vi låter bli.

11-20 intresserade = Ganska intressant. Jag förbereder en föreläsning och vi kör open space eller liknande sen för erfarenhetsutbyte

20+ intresserade = Vi går all in.

Deadline för intresseanmälan är 10/3. Om tillräckligt intresse finns, sätter vi upp ett publikt event som man får anmäla sig till. Det skulle i så fall bli någon gång i april.

26 responses on “12 år med TDD

  1. Jag är intresserad, och ska kolla om det finns intresse på mitt uppdrag.

  2. Jag tror också att det är väldigt intressant. Jag vill komma och berätta mina kolleger om det. Vi ska ser hur många Mats och jag kan övertyga…

  3. Jag är mycket intresserad. Har hållt på med TDD sen XP och diskuterar gärna hur man tar sig till nästa nivå och inte får TDD att bli en ryggsäck med tiden.

  4. Om man är välkommen även om man inte längre kodar professionellt, då kommer jag gärna för att lyssna och lära!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.