Crisp, Scrum och Jeff Sutherland

Även om en del Crispare var tidigt ute med Scrum, framför allt Henrik Kniberg, så var jag själv initialt skeptisk. Efter Henrik bestämde sig fyra andra Crispare (Jan Grape, Mats Strandberg, Magnus Axelqvist och Hans Brattberg) att gå certifieringskursen i Uppsala för ett år sedan. Jag tackade nej med motiveringen att "Scrum känns som en snedpassning ner i projektledarträsket" – ett uttalande jag fått äta upp vid ett flertal tillfällen. Men jag bjuder på det, för Scrum känns nu som ett självklart sätt att utveckla mjukvara.

När sedan Henriks bok "Scrum and XP from the trenches" blev en sådan internationell hit, så började Crisp mer och mer framstå som det starkaste Scrum-nästet i Stockholm. Våra konsulter anlitas på flera ställen som Scrum Masters, och Henrik håller företagsinterna Scrum-kurser nästan varje vecka.

Nu har Jeff Sutherland, en av de två grundarna av Scrum, bestämt sig för att hålla upprepade CSM kurser genom Crisp, samt ett Scrum-seminarium den 30:e maj. Vår ambition är nu, inte helt oväntat, att bli det starkaste Scrum-företaget i Sverige. Vi har bredden, djupet och höjden för att spänna upp en större Scrum-rymd än något annat företag i Sverige. Vi tycker redan att vi är bland de allra bästa på Java och Ajax, så Scrum känns helt rätt. Hör av er om ni vill vara med på vår resa! Vi på Crisp tycker det är spännande att vara konsulter just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.