Ouch, Howard Lewis Ship dumpar Maven

Skaparen av Tapestry, Howard Lewis Ship, dumpar nu Maven, efter att ha använt det väldigt mycket. Citat från hans blog:

The Maven team is criminal…

The Maven project site is an embarrassment. The tool supposedly designed for "project comprehension" is itself incomprehensible, due to its scale, the chaos of its documentation, and the extreme lack of engineering discipline evidenced by its maintainers.

Get out while you still can.

Inom Crisp har vi två fraktioner, en som gillar Maven och använder det mycket, och en annan grupp som är skeptisk. Jag hör till den senare gruppen, efter att ha sett ett projekt nästan snubbla på Maven. Dessutom är jag är en stor fan av Hani Suleiman, och han avskyr Maven.

Den senaste tiden har jag sett många projekt gå över till Maven, bland annat är det mycket använt i Scala, och just nu sitter jag på Jfokus och lyssnar på ett föredrag om Apache ServiceMix, och de använder också Maven. Men Ships inlägg gör att jag inte kommer att rekommendera Maven om inte projektet där det ska användas är rätt enkelt i sin struktur.

One response on “Ouch, Howard Lewis Ship dumpar Maven

  1. Vad ska man ha istallet? Ant? Kan man inte likaval skriva hela sitt byggstod i Java da? Sa blir det begripligt i alla fall.

    Ant ar som  sma myror som kan visserligen bygga stackar men det blir ganska olika fran stack till stack.

    Nagot ar tokigt, den kommentarsfunktion klarar inte aao…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.